Békéscsaba

2020.11.26. 21:50

Zebrát létesíthetnek a forgalmas Gyulai úton

Zebrát létesíthetnek a Gyulai úton, a CsabaPark és a Trófea utca között – írta Facebook oldalán Szarvas Péter polgármester, aki a minap erről egyeztetett a helyszínen a rendőrség, a közútkezelő és a városüzemeltetési osztály munkatársaival.

L. B.

A polgármester hozzátette, több lakossági megkeresést is kapott, hogy a CsabaParktól körülményesen lehet csak átkelni a Gyulai úton keresztül a Trófea utca felé.

Mivel a környéken jelentősen megnőtt a gyalogos és az autós forgalom egyaránt, valamint a legközelebbi zebra több száz méterre található, úgy véli, valóban szükséges a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtéséhez egy gyalogos átkelőhely kialakítása.

Fotó: Szarvas Péter/Facebook

Ám ehhez számos, jogszabályban szereplő előírásoknak kell megfelelni – fogalmazott. Többek között figyelembe kell venni az út és környezetének kialakítását, mert a kijelölt átkelőhelyeket és a gyalogosokat napszaktól függetlenül legalább 50 méter távolságból látnia kell a gépjárművek vezetőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában