Koronavírus Békésben

2020.11.22. 09:48

Központi vírustesztelés kezdődik a Békési Járásban is

Jövő héten a Békési Járásban is elkezdődik a központi vírustesztelés – tájékoztatott szombaton Facebook-oldalán Siklósi István, Mezőberény polgármestere.

P. G.

Mint ahogy a polgármester írta, előreláthatólag szerdán és pénteken a mezőberényi iskolákban és az óvodákban végzik el a mintavételt. A járás egész területére vonatkozó tesztelést három, kétfős team végzi, összesen hat orvostan- vagy gyógyszerész-hallgatóval. A hat résztvevő között öt mezőberényi fiatal van.

„Büszke vagyok városunk fiataljaira, akik ilyen módon segítik embertársaikat és köszönöm, hogy vállalják ezt a munkát! Kérem, hogy vigyázzanak magukra, legjobban ők tudják miért!” – fogalmazott a polgármester.

Siklósi István, posztjában hozzátette, az idősek otthonában az ott dolgozók vették le a mintát pénteken, amely eredményeként kiderült, hogy öt dolgozó is fertőzött. Az ellátottak gondozását az intézmény belső átcsoportosítással oldja meg – számolt be a helyzetről a polgármester.

Az idősek otthonában öt dolgozó is megfertőződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában