Videóval

2020.10.21. 17:20

Videóklipet készítettek 1956 tiszteletére Békéscsabán

Díszbemutatót tartottak szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban, ekkor volt először hallható és látható a Béke a völgyben című videóklip, amit az intézmény az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére, emlékére készített.

L.B.

Szente Béla igazgató elmondta,

1957 elején Elvis Presley egy amerikai showműsorban énekelte el ezt a dalt, és kiemelte, egy gyűjtést indít az 1956 miatt külföldre menekült magyaroknak.

Szente Béla igazgató /Fotók: Kiss Zoltán/

Mintegy 6,5 millió dollár jött össze, ami hatalmas segítség volt akkor, de a jelentősége ennél is nagyobbnak számított. Egyfajta tiszteletnek minősült és jelzésnek, hogy ki kell állni a szabadság mellett.

Videó: Csabagyöngye Kulturális Központ

Ismertette: egy gospelről van szó. A dal hangulata megkapó, a szövege pedig egy olyan békéről szól, amit mindenkinek meg kell élnie élete során többször is, ehhez szükség van a szabadságra.

Hozzátette: a sláger az elmúlt hat évtizedben elveszett, és bár a színistúdiósok az elmúlt években elénekelték magyarul pár helyen, most jutottak el oda, hogy egy videóklipet készítenek számára.

A magyar szöveget Szente Béla írta, a dalt Ormándy M. Keve és Gulyás Attila énekli, a háttérben vokalistaként feltűnik Szente Éva, Király M. Alexandra és Molnár Katalin.

A zenei vezető Magda Lajos volt, a filmet pedig Mohos Mihály készítette. A videóklipben Ormándy M. Keve és Gulácsi Réka szerepel. Az egész projekt menedzsere pedig Kerepeczki Nóra volt, aki a csapatmunka jelentőségét emelte ki, és elmondta, a Heves megyei Felsőtárkánynál készítették a videóklipet.

Szente Béla igazgató kiemelte:

a videóklip látható a világhálón, és közzéteszik a zenei alapot és az akkordokat is, hogy a nemzeti ünnepeken bárki elénekelhesse, eljátszhassa.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a magyarság egyik legnagyobb ünnepének nevezte október 23-át, és hangsúlyozta, nemcsak a világ magyarsága emlékszik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra, hanem mindenki, aki tiszteli a magyarokat.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

Elmondta, a videóklipben vannak olyan pillanatok, amikor az arcokról teljes mértékben leolvasható, hogy mit éreztek azok, akik annak idején elhagyták az országot. Kiemelte: ők nem azért távoztak, mert nem szerették az országot, hanem azért, mert bennük volt a szabadság iránti olthatatlan vágy. Aláhúzta: mindig úgy kell élnünk, hogy büszkék vagyunk magyarságunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában