Magyar Falu Program

2020.10.28. 06:51

Játékokkal bővítik az udvart Sarkadkeresztúron

Csaknem 5 millió forint támogatást nyert el a közelmúltban az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében arra, hogy fejlesszék az óvoda udvarát – mondta Bakucz Péter polgármester.

L. B.

20201015 Sarkadkeresztúr Megújul az óvoda udvara Sarkadkeresztúron Képen: Bakucz Péter polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Többek között hintaállványt, pörgő-forgót, gyerekeknek való házikókat, egyensúlyozó pályát, valamint kerti szerszámokat tartalmazó játékcsomagokat vásárolnak.

Bakucz Péter hozzáfűzte: hamarosan rajtol az óvoda épületének részleges felújítását célzó beruházás is. Arra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 10,5 millió forintos támogatást az önkormányzat, és annak során megújul a villamos hálózat. A 20 millió forintos energetikai korszerűsítésre – amelyben szigetelnek, nyílászárókat cserélnek amellett, hogy modernizálják a fűtési rendszert – egyelőre várni kell.

Bakucz Péter elmondta, ötmillióból fejlesztenek /A szerző felvétele/

A településvezető kiemelte, a rövidesen induló fejlesztés szintén érinti az óvoda udvarát, további játékokat vásárolnak. Azok között lesz többek között fészekhinta és drótkötélpálya, valamint gyerekeknek való bútorok, azaz kis asztalok és székek ugyancsak érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában