repedések

2020.10.27. 19:14

Felújítják a berényi strand nagy medencéjét

Maximum 14,5 millió forintos ráfordítással fejlesztené a mezőberényi Kálmán fürdőt a helyi önkormányzat.

P. G.

20201012 Mezőberény A Kálmán fürdő újabb fejlesztések előtt áll. Erről beszélt Siklósi István polgármester. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

A témáról legutóbbi ülésén részletesen tárgyalt a képviselő-testület. Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, egy kisebb rekonstrukcióban gondolkodnak, amely lehetővé tenné a strand működésének meghosszabbítását, a felújításnak köszönhetően a létesítmény április elejétől október végéig várhatná a látogatókat. Jelenleg ez az időintervallum rövidebb, általában a májustól szeptemberig tartó hónapokra tehető.

Siklósi István elmondta, a költségvetésükben rendelkezésre áll a szükséges összeg a felújításra /Fotó: Imre György/

Siklósi István kérdésünkre kiemelte, a munkálatok elsősorban a nagy medencét érintenék, amelyen repedések alakultak ki. Ennek következtében vízelfolyás észlelhető. A polgármester a részletekről kifejtette:

a beruházás részeként eltüntetik majd a repedéseket, lesz csempézés, a főlépcsőt újra kell burkolni, ami alatt található egy olyan szakasz, amely különösen igényli a felújítást.

Felújítanák a befúvót, helyreállítanák a vályú elemeit. A fejlesztést a téli időszakra tervezik, hogy az új szezonra már valamennyi munka elkészülhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában