Koronavírus Békésben

2020.10.06. 13:34

Az edzőtermekben is kerüljük a zsúfoltságot

Az edzőtermi öltözőkben is viseljünk maszkot és lehetőleg kerüljük a zsúfoltságot – válaszolta a Békés Megyei Hírlap kérdésére Müller Cecília az Operatív Törzs keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy Szilvia

Az országos tisztifőorvos kifejtette, az elsődleges az, hogy edzőterembe csak teljesen egészségesen menjünk, az öltözőben és az előtérben mindenképpen használjunk maszkot és kézfertőtlenítőt, ha kell várjunk egymásra, tanúsítsunk fokozott udvariasságot. Hozzátette, az edzőtermek közös használatú tereknek minősülnek, ahol a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében fokozottan figyelni kell a társakra, érdemes kerülni a zsúfoltságot. Müller Cecília elmondta, fontos, hogy egy időben minél kevesebben edzenek egy helyen, és ablaknyitással, vagy mesterséges légutánpótlással folyamatosan biztosítsák a megfelelő szellőzést. Hozzátette, amennyiben lehetséges, célszerű minél távolabb elhelyezni egymástól a kondicionáló gépeket is, hiszen intenzív testmozgás közben nem lehet, nem kényelmes maszkot viselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában