Koronavírus Békésben

2020.09.17. 16:37

Pedagógusok kerültek karanténba a csabai Gésziben

Pozitív lett egy tizenegyedik évfolyamos fiú koronavírus-tesztje, aki a Gészi, a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium tanulója – értesült hírportálunk.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója elmondta, a diák legutóbb szeptember 3-án és 4-én, tehát mintegy két hete volt bent a suliban. A pozitív teszteredményről a minap értesítette a hatóság az intézményt, ahol azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.

Azt a néhány pedagógust, akik találkoztak a fiatallal, megkérték, hogy távmunkában dolgozzanak. Mivel úgynevezett hibrid munkarend működött, pont azok a diákok, akikkel a fiú kapcsolatban lett volna, digitális oktatásban vettek részt – tehát a koronavírus-fertőzött fiatal szerencsére más tanulókkal nem érintkezett.

Hozzátette, a mondhatni kéthetes karanténkötelezettség pénteken lejár, így pénteken mindenki, köztük a fiú is visszatérhet az intézménybe, mindenki egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában