Szak-Iránytű

2020.09.02. 08:58

Pályaválasztási lehetőségekkel ismerkedtek az orosházi fiatalok

Orosházán a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola ismét megszervezte hagyományos, Szak-Iránytű pályaorientációs, szakmaismertető nyári táborát, már negyedik alkalommal.

Cs. I.

Augusztus utolsó napjaiban a fiatalok reggel 8 órától tartózkodtak a táborban, ami minden évben ingyenes a résztvevőknek vállalkozók támogatásával.

– Programjaink fő célja, hogy a tanulók játékos formában bepillantást kapjanak a szakmák világába, iskolánk életébe, valamint tartalmas, érdekes programokat biztosítsunk néhány napra – tájékoztatott Pörneki Attila igazgató.

Megismerhették a diákok az új középiskolai képzési formákat, (szakképzőiskola, technikum) a különböző szakmák munkavégzésének körülményeit, sajátosságait, a bennük rejlő lehetőségeket. Önismereti, személyiségfejlesztő játékokkal, tesztekkel segítettük önmaguk képességeinek, adottságainak a megismerését, hisz a sikeres pályaválasztás alapja az önismeret.

Szelecki Dániel a Doherty junior termelési mérnöke kalauzolta a fiatalokat /Fotó: BMH/

– Kipróbálhatták magukat szakmai műhelyeinkben, terítettek, varrtak, hajat formáztak. Egy kicsit eladók lehettek, de az irodai munkába is bekukkantottak. Megismerték a robotok világát, ugyanakkor láthatták a hegesztés, esztergálás, asztalos munka gépeit, megismerkedhettek tanműhelyeinkkel.

A tábor utolsó napján ellátogattak két céghez, a Doherty telephelyén a munkafolyamatokkal való ismerkedés után meglepetésként fagylaltozhattak is. A Mellis Gasztro vállalkozás Élmény Éttermében szabadon választhattak az ételkínálatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában