Becsengettek

2020.09.01. 13:07

Naponta többször fertőtlenítenek a csabai iskolákban

A minap megérkeztek a központilag biztosított fertőtlenítő-, takarítószerek a Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekbe, így a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolába is.

L. B.

Fotó: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Seres Mária ügyintéző mutatta, kaptak spray-ket, géleket, valamint folyékony állagú szereket: ezekből van, amit nem kell hígítani, viszont olyan is van, amiből 3 millilitert 10 liter vízben kell feloldani használat előtt. A szereket kiosztották a takarítók és az osztályok között, azokból jutott a termek mellett a tanáriba, a mosdókba és a portára is.

Papp-Jóljárt Gyöngyi igazgató elmondta, az osztálytermekben fertőtlenítővel feltöltött folyékony szappanadagolókat és papírtörölköző-tartókat helyeztek el. A fenntartó tankerület maszkokat biztosított számukra. Az alsósoknak nem, de a felsősöknek és a felnőtteknek a folyosókon, valamint sorban álláskor kell maszkot viselniük. Szabályozták, miszerint a szülők nem léphetnek be az iskola épületébe, az udvaron kell elköszönniük gyermekeiktől.

Fotó: Imre György

A kialakult helyzet miatt szükség van az oktatási intézmények alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő nagytakarítására, amely során figyelembe kell venni a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – közölték a Békéscsabai Tankerületi Központnál. Kiemelték, az intézményeik eddig is rendelkeztek korábban beszerzett tisztítószerekkel, kézfertőtlenítőkkel és fertőtlenítő szappanokkal, melyek használatát továbbra is folyamatosan ellenőrzik, emellett kaptak a tanévkezdés kapcsán további szereket.

Hangsúlyozták: hogy egészségügyi szempontból biztonságos környezetet alakíthassanak ki, a tanulók részletes, az adott korosztálynak megfelelő tájékoztatást kapnak a személyi higiénia alapvető szabályairól. Az intézmények bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt, a szociális helyiségekben szappanos kézmosási lehetőséget és papírtörlőket biztosítanak.

Naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek a termekben, a folyosókon és a szociális helyiségekben. Kiemelt figyelmet fordítanak a kézzel gyakran érintett felületekre, a padokra, az asztalokra, a székekre, az ajtó- és ablakkilincsekre, a korlátokra, a villany- és egyéb kapcsolókra, valamint az informatikai eszközökre – sorolták a Békéscsabai Tankerületi Központnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában