Becsengettek

2020.09.01. 16:38

Az első nap tapasztalatai kedvezőek a gyulai Erkelben

A gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban kedvezőek az első tanítási nap tapasztalatai – nyilatkozta lapunknak Zámori Ida igazgató.

Papp Gábor

Mint elmondta, a tanévkezdéshez kapcsolódó intézkedési terv természetesen plusz feladatokat jelentett, de ezzel párhuzamosan megnyugtatóan is hatott mind a diákokra, mind az oktatásban dolgozókra. Mint megtudtuk, a gimnázium is megalkotta a saját szabályzatait például a közösségi terekre, az iskolai étkezésre, illetve új csengetési rendet is kiadtak. A torlódások ellensúlyozása érdekében a korábbi 10 perces szüneteket 15 percre hosszabbították meg. A főétkezésre is hosszabb időtartam áll rendelkezésre, két-két évfolyam ebédelhet egy időben a távolságok megtartása érdekében.

Fotók: Kiss Zoltán

– Bár a viszontlátás öröme megérintette a diákokat, ennek ellenére igyekeztek betartani a higiénés és távolságtartási szabályokat – fogalmazott Zámori Ida. A tanévnyitót egyébként az intézményben az iskolarádión keresztül tartották meg.

A Gyulai Tankerületi Központ illetékességi területén 31 településen, több mint 11 ezer gyermeknek, közöttük 934 első osztályos kisdiáknak indult el a tanév szeptember 1-jén. A vírushelyzetre tekintettel az iskolák területére az intézmények dolgozóin és az ott tanuló diákokon kívül más személy csak maszkban, külön eljárásrend szerint léphet be – tájékoztatta lapunkat Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

Minden intézményben, a biztonságos oktatás érdekében alkalmazzák azt a helyi adottságokra kidolgozott protokollt, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának intézkedési terven alapul. Ebben részletesen meghatározták egyebek között azt is, hogy melyik osztály hol léphet be az iskola épületébe, hol tartózkodhat, milyen rend szerint mehet ebédelni. Az Operatív Törzs biztosítja a gyermekek és a dolgozók számára a szükséges felület- és kézfertőtlenítő-szereket, folyékony szappant, papír kéztörlőt, amelyeket a Gyulai Tankerületi Központ mind a 90 feladatellátási helyére kiszállított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában