Becsengettek

2020.09.01. 11:01

Herczeg Tamás: az iskola segít megtalálni a helyes utat

Megnyitották a tanévet kedd reggel Békéscsabán a BSZC Kemény Gábor Technikumban, a tornateremben tartott ünnepségen. A résztvevők maszkot viseltek, tartották a másfél méteres távolságot egymástól.

L. B.

20200901 Békéscsaba BSZC Kemény Gábor Technikumba tanévnyitó ünnepség beszédet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Herczeg Tamás Edgar Allan Poe-tól idézve azt mondta, nem a tudásban, hanem a tudás megszerzésében van a boldogság, és az országgyűlési képviselő szerint ez alapján boldog időszak előtt állnak a diákok, olyan tudás birtokába kerülhetnek, amely különlegessé teszi őket.

Hozzátette, egyelőre sok kérdőjelet láthatnak a tanulók, és olyan még nem volt, hogy maszkot kell viselniük a tanévnyitó ünnepségen, mint most, a koronavírus-helyzet miatt.

Herczeg Tamás kiemelte, a helyes utat nem egyszerű megtalálni, de az intézmény segít ebben. Azt kívánta a fiataloknak, ragadják meg a lehetőséget, hogy minél jobb szakemberekké váljanak, szerezzék meg azt a tudást, amellyel megállják majd helyüket a munkaerőpiacon.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szerint boldog időszak vár a diákokra /Fotók: Imre György/

A politikus beszélt arról, hogy átalakul a szakképzés, az újdonsült szemlélet megújult kínálatot is hoz. A fiatalok az ösztöndíj révén többletforráshoz juthatnak.

Skultétiné Barna Anita igazgató hangsúlyozta, a szakképzés átalakítása sok lehetőséget is rejt magában. A járvánnyal kapcsolatban pedig kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy a diákokra, a pedagógusokra, az intézmény munkatársaira a lehető legkevesebb veszély leselkedjen.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum révén régi álmokat váltottak valóra az elmúlt időszakban. Hét terem újult meg teljesen, festettek, parkettáztak, ajtókat cseréltek, fejlesztő szobát alakítottak ki, öltöző is lesz, két informatika termet korszerűsítettek, a régi projektorokat vadonatújakra cseréltek.

Hangsúlyozta: a Kemény Gábor Technikum a szakképzésben fontos szerepet tölt be, piacképes tudást biztosítanak a gyerekeknek, akik jó szakmai alapokra tesznek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában