támogatás

2020.08.04. 07:59

Felújítások zajlanak a szlovák iskolában Tótkomlóson

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós jelentette be korábban, hogy a magyarországi szlovákságot érintő beruházásokat támogatja a kormány.

Cs. I.

Kiemelte: a magyarok és a szlovákok ezeréves közösségben élnek együtt hazánkban, erősítik a helyi közösséget, az országot és saját nemzetüket.

A tótkomlósi szlovák két tannyelvű általános iskola tantermeinek a felújítása is elkezdődhet a napokban, erre kapott az intézmény 8 millió forintot.

Illusztráció: shutterstock.com

Laukó Zsuzsanna igazgató elmondta, korábban nyertek 35 milliót, abból az iskola sportpályája újulhat meg. A kiegyenlítő betonozás után modern fedőréteggel borítják a pályát. Tantermeiket kiürítették, várják a kivitelezőket augusztus első napjaiban. A pvc-burkolatot eltávolítják és modern járófelületet tesznek le a tantermekben.

Fenntartójuk, az Országos Szlovák Önkormányzat adta be a fejlesztésekre a pályázatot, amelyeknek köszönhetően az oktatási intézmény a szeptemberi iskolakezdésre megújulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában