támogatás

2020.08.20. 13:10

Békési termékeket népszerűsítettek

Békési termék címmel rendeztek szakmai fórumot csütörtökön a helyi kulturális központ kápolnatermében.

P. G.

Gyebnár Péter vidékfejlesztő szakember, főszervező elmondta, a békési önkormányzat 300 millió forintos támogatást nyert a Zöld város kialakítása elnevezésű felhívás keretében, amelynek részeként számos fejlesztés valósul meg a településen. A még élhetőbb városközpont mellett fontos célként tűzték ki a projektben, hogy erősítsék a helyi termelők gazdasági helyzetét, népszerűsítsék a békési termékeket.

A fórumot Kálmán Tibor polgármester nyitotta meg, Tarkovács István, a Békési Kisgazdakör elnöke a Békési Termék Védjegyről tartott előadást, Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület vezetője a „KörösKosár” bevásárló közösséget mutatta be. Almási Márta, a Dánfoki Üdülőközpont táborvezetője a „Békés Kártya” tapasztalatairól számolt be. Gyebnár Péter előadásában a termékfejlesztés jelenlegi lehetőségeiről osztotta meg gondolatait.

A szakember kérdésünkre kifejtette, tavaszra készült el a békési termelői adatbázis, amibe díjmentesen bekerülhettek a helyi termelők.

– Akkor ez jó és időszerű válasz volt a járványhelyzet okozta kihívásokra – ecsetelte Gyebnár Péter. – A kezdeményezésnek így már idén érződik némi gazdasági hatása. A csütörtöki szakmai fórum illeszkedett a programba, hiszen a termelők szorosabb kapcsolatba léphettek egymással. Hosszú távon pedig egységes márkanév alatt közös értékesítést is megvalósíthatnak.

A helyi termelők akár beszállítói lehetnek egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában