Élővíz-csatorna

2020.08.30. 11:29

A veszélyes fákat mihamarabb el kell távolítani

Aki rendszeresen sétál Békéscsabán az Élővíz-csatorna partján, az bizonyára találkozott már kettétört, kidőlt vagy éppen kidőlőfélben levő fával. Sokszor az is megesik, hogy egy-két hónappal később ezeket a fákat még ugyanabban az állapotában látjuk. A szakemberek viszont csak akkor tudnak lépni, ha információt kapnak a problémáról.

G. Cs.

Békéscsaba „folyója” és annak partvonala már több évtizede a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelése alatt áll. Ők végzik a terület karbantartását, ami a mederkotrás és a nádak vágása mellett magában foglalja a veszélyes fák gallyazását, kivágását is.

Egy-egy ilyen sérült fa látványa – főleg, ha hónapokon keresztül lehet részünk benne – sokakban kelt visszás érzéseket.

A félig letört ágú fa az Élővíz-csatorna partján

Persze nem csak esztétikai okokból, hanem azért is érdemes egy ilyen problémát mihamarabb orvosolni, mert – mint az a fenti képen is látható – jelentős veszélyforrást jelent az éppen arra sétálók vagy a padon pihenők számára.

Ha egy fa ága félig eltört, már csak idő kérdése, mikor esik le végleg.

Megkeresésünkre azt az információt kaptuk a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól, hogy az, hogy hosszú időn keresztül nem történik semmi, nem azt jelenti, hogy az illetékes szakemberek lassan dolgoznak, hanem egyszerűen nem érkezik bejelentés hozzájuk egy-egy konkrét esetről.

A tájékoztatás után hivatalosan is bejelentettük a veszélyforrást a KÖVIZIG telefonszámán, ahol megígérték, hogy még aznap szemrevételezik a sérült fát és mihamarabb intézkednek a veszélyes részek eltávolításáról.

Ha Ön is találkozik sérült, eltört ágú vagy éppen kidőlni látszó fával, akkor azt a KÖVIZIG telefonszámán (66/526-400) vagy a központi ügyelet mobilszámán (30-937-7057) jelentheti be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában