Beruházás

2020.07.02. 09:38

Modernizálják a tisztítótelepet Kaszaperen

A Széchenyi 2020 program keretében az önkormányzat 618,49 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a szennyvízelvezetés és -tisztítás fejlesztésére.

Cs. I.

A szerző felvétele

Forrás: A szerző felvétele

A beruházást 89,9 százalékban az EU, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozza. A szerdai projektnyitón elhangzott, Pusztaszőlősön nincs kiépített csatornahálózat. A fejlesztés után ott 72 új bekötés létesül. Szükséges a telep korszerűsítése és a hálózat bővítése környezetvédelmi, illetve környezetegészségügyi szempontból egyaránt. A jelenlegi és fejlesztés utáni terheléseknek megfelelő határértékre történő tisztítás csak ezek korszerű kiépítésével valósítható meg. Elengedhetetlen a folyamatirányító rendszer kiépítése, ami jelenleg nincs.

Fotó: A szerző felvétele

Gyömbér Mihály projektvezető elmondta, a gerincvezeték 51 százaléka már a földben van Kaszaperen. A szennyvíztisztító telepen mindent modernizálnak. Október végétől tervezik a három hónapos próbaidőszakot. A leendő fogyasztók is a jelenlegi csatornaszolgáltatási díjat fizetik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában