Galériával - videóval

2020.07.30. 13:34

Idén Csabán alkottak és tanultak a táborlakók

Ezen a héten tartotta a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület a 24+1. ifjúsági táborát, amelyet a járványügyi készültség miatt nem Kétegyházán, hanem a megyeszékhelyen rendeztek meg. Az érdeklődők zenei, diákújságíró, kreatív, önismereti és filmkészítő csoportokba jelentkezhettek.

n.sz.

Kölcseyné Balázs Mária elmondta, a Vásárhelyi Pál szakgimnázium kollégiumában közel ötven, 12 éven felüli fiatal gyűlt össze. A táborvezető kiemelte, egy fergeteges Ki mit tud?-vetélkedővel megspékelt, élménydús tábort tudhatnak maguk mögött a szervezők és a résztvevők is.

Elmondta, a zene iránt érdeklődők választhattak a gitár és ének csoportok között. Előbbiek akkordokat, dalokat tanultak, ritmusgyakorlatokon vettek részt, hangszeres játékuk kiegészült például dobosok, billentyűsök muzsikájával is. Részlegükön lázas munka folyt: a szerda esti zárókoncert repertoárját állították össze és gyakorolták be.

 

A táborvezető kiemelte, a kreatív csoportban elsősorban dalszövegírás és a szövegek mélyebb elemzése várta az érdeklődő diákokat.

Népszerűnek bizonyult a diákújságíró csoport is, melynek tagjai az újságírás, a lapszerkesztés és a fotózás rejtelmeibe kóstolhattak bele. Az alkotói tevékenységet összekötötték játékos feladatok megoldásával, a tábor végére pedig egy színes, nyomtatott újság is született.

– A filmes csoport mozi-, sorozat- és youtuber-rajongói megismerhették a forgatás fázisait, emellett videoklipeket, rövidfilmeket is elemeztek – mondta el a táborvezető. Hozzátette, készítettek egy dokumentumfilmet a zenei táborról és egy fiktív történetet is felvettek saját forgatókönyvük alapján.

Videó: Nagy Tibor

A táborvezető kiemelte, az önismereti kurzus résztvevői magukról és másokról tanulhattak: tudatosíthatták, milyen erőforrásokkal rendelkeznek, elsajátították a hatékony feszültségkezelést, szélesítve látókörüket, növelve magabiztosságukat. A diákok pszichológussal dolgoztak együtt.

A tábor olyan neves előadóművészek vezetésével folyt, mint Benkő Zsolt és a békéscsabai Borsodi László blues zenész, Kelemen Angelika jazz énekesnő és Petruska András énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában