Orosháza

2020.06.30. 09:56

Megszületett az idei év kétszázadik babája

Berka Zóra június 22-én 10 óra 50 perckor hangos sírással jelezte a világnak, hogy megérkezett – olvasható az Orosházi Kórház Facebook oldalán.

Fotó: Orosházi Kórház Facebook oldal

A 3400 grammal és 50 centiméterrel született csöppség édesanyja, Farkas Krisztina – aki nem mellesleg kórházunk ápolója – büszkén mutatta meg nekünk a kislányt.

– Mivel nem fordult be rendesen, így végül császármetszéssel jött a világra Zóra, makk egészségesen. Ahogy mesélték, a párom, Berka István a műtő előtt izgulva várt, és teljesen elolvadt, amikor kihozták neki a lányát. Övé volt az aranyóra, a mellkasán ringatta, majd én vettem át tőle a kicsit. Nagyon megható volt az egész, soha nem felejtem el ezt az érzést – mondta mosolyogva Krisztina, miközben a pici lány mellette aludt édesen.

Fotó: Orosházi Kórház Facebook oldal

A kis Zórát 4 éves nővére, Liliána már nagyon várta haza a mezőkovácsházi családi házba, hiszen az előírások miatt nem látogathatta meg anyukáját és kishúgát.

– Külön szeretném megköszönni az Orosházi Kórháznak és az itt dolgozó nővéreknek, orvosoknak azt a törődést, rengeteg figyelmet, amit felénk tanúsítottak, sokat segített ez a hozzáállás a nehézségek leküzdésében – tette hozzá Farkas Krisztina.

A Szülészet Nőgyógyászati Osztály nevében dr. Svarsnig Lajos osztályvezető főorvos és Hevesi Ágnes főnővér egy csokor virággal köszöntötte a 200. babát és édesanyját. Az osztály dolgozói által létrehozott Szent Szilvia Alapítvány és az egyik helyi bababolt tulajdonosa, pedig 10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg a családot, amiből hasznos kellékeket vásárolhatnak a kicsinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában