Versenyképességi program

2020.06.08. 16:00

Kétszázmilliós támogatás az orosházi üvegipari cégnek

Minden cég megkapja az igényelt támogatást a versenyképességi programban vállalt beruházásához, a kormány az eredetileg tervezett keretet több mint háromszorosára emelte – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az egyik támogatott vállalkozás az OROSházaGLAS Kft.

beol.hu

Budapest, 2020. június 8. Tóth István, az OROSházaGLAS Kft. cégvezetõje (b) versenyképesség-növelõ támogatásról szóló szerzõdést vesz át Magyar Levente államtitkártól a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 8-án. MTI/Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Szijjártó Péter közölte: a kormány a versenyképesség-növelő támogatási programot 50 milliárd forintos kerettel indította el. A programra 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, amelyek a támogató szerződésekben eddig 377 milliárd forintnyi beruházást vállaltak, a kormány pedig ehhez több mint 170 milliárd forint állami támogatást biztosít. A magyar vállalatok jól használták ki az elmúlt hónapokat – húzta alá a miniszter.

A tárcavezető kifejtette, munkahelyek csak beruházásokból jönnek létre. – A jelenlegi gazdasági helyzetben nem segélyekre, eladósodásra, vagy kiszolgáltatottságra van szükség, hanem munkahelyekre, az azok nyomán előálló teljesítményre – fogalmazott, hozzátéve: a kormány ezért a munkahelyeket létrehozni képes és akaró vállalatok beruházásainak támogatása mellett kötelezte el magát.

Tóth István, az OROSházaGLAS Kft. cégvezetője Magyar Levente államtitkártól vette át hétfőn a szerződést /Fotó: MTI/

Hétfőn három cég vehetett át támogató okiratot, köztük az OROSházaGLAS Kft. A vállalkozás 438 millió forintos beruházása esetében 219 millió forintos költségvetési támogatással számolhatnak. Az újabb három vállalat beruházásával 566 munkahelyet véd meg, amihez 779 millió forintnyi támogatást nyújt a kormány.

Tóth István, az OROSházaGLAS Kft. cégvezetője arról beszélt, hogy a cégük üvegipari megmunkálással foglalkozik, több mint kétszáz dolgozót foglalkoztat. Referenciáik közé sorolta a fővárosi Infopark D épületének edzett üveghomlokzatát, az MMA aulájának 12 méteres üveggerendáit, most fejezték be a Biodóm kupola alatti őserdő üvegezését. – A pályázattal sikerült fenntartani előzetes beruházási terveiket, új eszközöket vásárolnak, miközben nem kell a bérfizetésen gondolkodniuk – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában