Felújítás

2020.05.22. 11:04

Új tető alá hozzák a hunyai óvodát

Hamarosan elkezdődik az óvoda tetőszerkezetének felújítása – tudtuk meg Hegedűs Rolandtól. A polgármester elmondta, a napokban aláírják a kivitelezési szerződést, amelyet követően átadják a munkaterületet. Ezután pedig nem lesz akadálya, hogy a 23,5 millió forintos pályázati forrás segítségével megvalósuló beruházás létrejöjjön.

P. G.

Hegedűs Roland beszámolt arról is, hogy folyamatban van az árajánlatok bekérésre a művelődési ház fűtés-korszerűsítésére. Utóbbi fejlesztésre 8,8 millió forintos pályázati támogatást nyert el az önkormányzat, és a munka ebben az esetben is a kö­zeljövőben kezdődik el.

A település a Magyar Falu Programban a Széchenyi utcára, a József Attila utca és a Vörösmarty utca egy-egy részének aszfaltozására nyújtott be 30 millió forintos pályázatot. Utóbbi két utcában az érintett szakaszok még nem kaptak aszfaltréteget, ezt szeretnék pótolni. Az önkormányzat olyan eszközök beszerzésére is pályázik, amelyekkel tovább erősítenék a közterületek karbantartását.

Hegedűs Roland megerősítette, hogy idén nem tartják, nem tarthatják meg a nyári Aratónapokat.

– Egyet kell értenünk a döntéshozókkal, hogy a biztonság a legfontosabb, a programot pedig sokan keresnék fel. Szeptember végén a Szent Mihály-napot, az idősek napját és a szüreti bált szeretnénk kicsit nagyobb rendezvénnyé emelni, ezzel is némileg kárpótolni a község lakóit az Aratónapokért – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában