Mikus Éva

2020.05.18. 11:29

Támogatják a tűzkárosult gyulai férfit

A kialakult helyzet ellenére­ és a lehetőségek függvényé­ben tovább folytatja jótékonysági akcióit Mikus Éva, Gyula város kiváló polgára. A napokban adta át például a még karácsony környékén összegyűlt pénzadományt ­annak, a város dénesmajori részén élő férfinak, akinek tavaly égett le háza.

Papp Gábor

20200514 Gyula Mikus Éva adományt gyűjt Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az előzmények egészen tavaly novemberig nyúlnak vissza, amikor az említett településrészen kigyulladt egy parasztház. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az épület padlása égett. A tűzesethez a gyulai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység kihozott egy gázpalackot a házból, majd eloltotta a lángokat. A mintegy hatvan-hetven négyzetméteres ingatlan lakhatatlanná vált a tűz következtében. Az érintettek lakhatása megoldott, de hosszú távon szeretnék felújítani a házat.

– Amikor hallottunk az esetről, kedves barátommal, Mészáros Ilona tanárnővel közösen úgy döntöttünk, hogy a magunk módján igyekszünk segíteni a károsultakat. Éppen ezért gyűjtést indítottunk, amelynek egyik állomása a gyulai adventi forgatag volt – fogalmazott Mikus Éva. Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, a segítőkkel kiegészült kis csapat egy burgelandi borász felajánlásának köszönhetően forralt bort készített, de zsíros kenyérrel, süteménnyel is megvendégelték a járókelőket. Mindenki akkora összeget helyezhetett el a becsületkasszába, amennyivel támogatni szerette volna a karitatív megmozdulást. Akkor még hömpölyöghetett a tömeg, így jó néhányan álltak a kezdeményezés mellé.

Mikus Éva és Mészáros Ilona számos karitatív akciót szervezett eddig, s ezentúl is próbálnak közbelépni, ahol kell /Fotó: Imre György/

– Összejött egy bizonyos összeg, amit tavaszig gondosan elzártunk, majd néhány nappal ezelőtt a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett a tanyagondnokkal közösen elvittük Dénesmajorba, ahol átadtuk a károsult férfinak. Örömmel fogadta az adományt, ami ugyan nem óriási összeg, de néhány dolog beszerzésére lehetőséget ad számára, és mivel kőműves a szakmája, ezért számos dolgot saját maga is meg tud csinálni – számolt be a tapasztalatairól.

A város kiváló polgára úgy értesült, hogy cementet vásárol majd, amiből elkezdődhet a hőn áhított rekonstrukció. Elárulta, hogy szerették volna folytatni a gyűjtést az adventihez hasonló programmal, erre azonban jelenleg a járványhelyzet miatt nem lát lehetőséget, hiszen nem engedélyezett a rendezvények szervezése.

Mikus Évát arról is ismerik, hogy ahol tud, igyekszik segíteni, Dénesmajorban is több adományt adott át az említetten kívül. Játékokat vitt például annak a kislánynak, akit a nagymamája nevel. Egy másik hölgyet pedig villanyszámla kifizetésében támogatott pénzadománnyal.

A településrészen Mikus Éva már többször szervezett étel- és adományosztást, a helyiek pedig nem titkolták, hogy most is jól jönne számukra valami hasonló.

Elsőként Dénesmajorban osztana ételt

– Megfelelő óvintézkedések mellett már érkeztek adományok, amelyek jelenleg gyulai házam garázsában várják, hogy a soron következő alkalommal kioszthassuk azokat – árulta el hírportálunknak Mikus Éva. Gyula kiváló polgára azonban azt valószínűsítette, hogy elsőként ételosztás valósulhat meg Dénesmajorban.

– Ennek lehetséges módjáról már egyeztettünk – ecsetelte. – Biztos, hogy a hagyományos módon nem tarthatjuk meg, de gondosan csomagolt, egyszer használatos ételhordók segítségével talán igen.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában