Békés megye

2020.05.06. 14:44

Nyolcszázmillió forint érkezik öt újabb fejlesztésre

Közel 800 millió forint értékben újabb öt Békés megyei projektről hozott támogató döntést a minap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) irányító hatósága – ismertette Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Fotó: A-TEAM/Nyari A.

Elmondta, az önkormányzatok Zöld város projektekre, bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére, valamint turizmusfejlesztésre nyertek európai uniós forrásokat. Szarvas 333 millió, Mezőgyán 10 millió, Szabadkígyós 4 millió, Battonya 230 millió, Mezőhegyes pedig 220 millió forint támogatásban részesül.

A megyei önkormányzat és a települések közös fellépésének eredményeként az irányító hatóság határozott arról is, hogy nyolc Békés megyei, korábban támogatott beruházásra plusz támogatást biztosítanak, összesen 77 millió forint értékben – folytatta Zalai Mihály. Ez a döntés két gyomaendrődi, két kondorosi, egy-egy méhkeréki, medgyesegyházi, békéssámsoni és mezőkovácsházi projektet érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában