Megszűnik a bölcsődében elrendelt szünet Mezőberényben

Mezőberényben június 1-től megszűnik a bölcsődében elrendelt szünet. További fontos változás, hogy május 25-től megszűnik az ingyenesen étkezők számára az étel házhoz szállítása.

P. G.

Siklósi István kedd este beszámolt arról is, megszűnik a bölcsődében elrendelt szünet. A gyermekek bölcsődei ellátásának feltétele, hogy a szülő nyilatkozzon a gyermek egészségi állapotáról, s vállalja a felelősséget a közösségbe bocsátással összefüggésben. Jelenleg 19 gyermek kéri a bölcsődei ügyeletet, az érvényben lévő szabályok szerint a négy csoportban 20 gyermek lehet. Ezt oldják fel a szünet végével.

– Az óvoda kérdésében még további információkra van szükség – tette hozzá. – Hétfőn 14 gyermek volt az óvodai ügyeletben, és 40 főre – maximum 8 csoportra – tudják biztosítani az ügyeletet. Azért nem mind a 11 csoportban, mert a Kinizsi úti Csiri-biri óvoda most nem fogadhat gyermekeket, mert megkezdődött az épület felújítása.

Szintén fontos változás, hogy május 25-től megszűnik az ingyenesen étkezők számára az étel házhoz szállítása. Az étkezést továbbra is biztosítják. A továbbiakban az iskolások a konyhánál, az óvodások az óvodában vehetik át az egyszer használatos edényekbe csomagolt élelmiszert. Azok a családok, akik több helyen is érintettek, azok a konyhánál vehetik át a csomagot. A részletekről, az átvétel időpontjáról mindenki értesítést kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában