Segítenek a koramentorházak szakemberei Gyulán

A kialakult járványügyi válsághelyzetre vonatkozó korlátozások bevezetésével a koramentorházak, köztük a gyulai intézmény is zárva tart, a személyes kontaktok csökkentése érdekében. Ennek kapcsán kialakították az online tanácsadás rendszerét, amelyet március 26-án indítottak el.

P. G.

A szülők számára fontos a tanácsadás /Illusztráció: Shutterstock/

Mint azt Krisztován Anikótól, a gyulai koramentorház vezetőjétől megtudtuk, szakembereik lehetőséget biztosítanak a koraszülött gyermeket nevelő családok részére, hogy online platformon keresztül részt vegyenek a megszokott szolgáltatásokon, illetve programokon. Az érdeklődők egy ingyenes applikáció alkalmazásával virtuálisan egy teremben érezhetik magukat, ahol a személyes érintkezés hiánya ellenére értékes, minőségi támogatást kaphatnak a családok. A tanácsadás pontos menetével kapcsolatban érdeklődhetnek a gyulai koramentorház elérhetőségeinek egyikén a [email protected] e-mail-címen vagy telefonon Krisztován Anikó mentor­ház­vezetőnél hétköznapokon 9 és 15 óra között.

A szülők számára fontos a tanácsadás /Illusztráció: Shutterstock/

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Dél-Alföld régióban a koraszülöttként világra jött gyermekek családjainak komplex támogató szolgáltatását indította el 2018 elején az Európai Unió támogatásával. A program keretében Gyulán, Kecskeméten és Szegeden alakítottak ki koramentorházakat. Ezek az intézmények olyan tanácsadói központok, ahol szakemberek támogatása mellett sorstársak bevonásával dolgoznak.

– A Viharsarki Koraszülött-mentő Alapítvány működése is zavartalanul folyik – tájékoztatta hírportálunkat dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, továbbra is rengeteg a feladatuk, az elmúlt napokban több alkalommal is szállítottak koraszülötteket Orosházáról és Békéscsabáról Gyulára, illetve a fővárosban is jártak, ahova egy sürgős műtétre vittek egy gyermeket.

– Természetesen valamennyi előírást betartjuk és minden óvintézkedést megtettünk – mondta a szakember. – Maszk, kesztyű, fertőtlenítőszerek egyaránt megfelelő számban található a mentőautóban. Emellett a kórházak szabályaira is figyelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában