Kígyózó sorban vártak az ingyenes fertőtlenítőszerre Mezőkovácsházán

Csütörtökön is folytatta Mezőkovácsházán április 8-án meghirdetett akcióját a Dél-Békés Mentőcsoport. A tagok ezúttal több mint 3000 liter fertőtlenítőszert és több mint ezer maszkot osztottak szét ingyenesen. Önkénteseik esténként a települések központi helyeit fertőtlenítik.

N. T.

– Az április 8-án indult akciónkra sokan felfigyeltek, rengetegen fordultak hozzánk segítségért. Csütörtökön százak kígyózó sorban fegyelmezetten, ügyelve a megfelelő másfél méteres távolságra vártak a fertőtlenítőszerre és a maszkokra – olvasható a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Dél-Békés Mentőcsoport közösségi oldalán.

Több százan éltek a lehetőséggel /Fotók: DBMCS/

Elmondásuk szerint önkénteseik több mint 3000 liter fertőtlenítőszert és az ezres nagyságrendet meghaladó maszkot osztottak ki. Hozzátették, hogy az ünnepek után is tovább folytatják vállalt feladatokat a térségben élők védelméért.

A mentőcsoport tagjai nagy erőkkel küzdenek, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány okozta megbetegedéseket Dél-Békésben. Az önkormányzatok és intézmények kérésére esténként önkénteseik a települések központi helyeinek felületfertőtlenítését is végzik fertőtlenítőszerrel történő permetezéssel, melyek elsősorban padok, korlátok, és egyéb közterületi használati tárgyakra, eszközökre koncentrálódik. Elmondták, mentőcsoportjuk csütörtökön este Szabadkígyóson és Mezőkovácsházán segít.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában