Szájmaszkokat varrnak Lőkösházán

Lőkösházán már napok óta varrják a szájmaszkokat.

Ny. L.

Szűcsné Gergely Györgyi polgármester kiemelte, a településről elszármazott Mag Edit ötlete volt a védőeszközök készítése, egy budapesti gyermekorvos ajánlotta ezt neki. A lőkösházi, helyi védelmi bizottság ülésén döntöttek is erről, és azóta nagyon sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. A helyi gondozóházban kezdték el a gyártást, majd egyre többen jelentkeztek. Akadt, aki varrógépet ajánlott fel, többen varrást vállaltak, pénzadományok is érkeztek, hogy plusz anyagot, pamutvásznat és gumit vásároljanak. Ezekből készülnek folyamatosan a szájmaszkok, és 300-at már szét is osztottak a településen a járványvédelem első vonalában dolgozóknak.

A polgármester szólt arról, olyan ütemben érkeznek a felajánlások, hogy célként tűzték ki, minden lőkösházinak juttassanak ilyen többször használatos, mosható, vasalható, fertőtleníthető védőeszközt. Lehet, hogy nem a legprofibb gyártmány, de véd a cseppfertőzésektől és remélhetőleg a koronavírustól is. Természetesen arra mindenkinek felhívják a figyelmét, a legfontosabb, hogy maradjon otthon. Ha viszont ki kell mozdulniuk az embereknek, viseljék a szájmaszkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában