Pozitív lett egy békésszentandrási koronavírus tesztje

Falunkat is elérte a vírus, van olyan lakosunk, akinek a tesztje pozitív lett, viszont őt kórházban ápolják – tudatta Facebook-oldalán csütörtök reggel Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere.

B. A.

Budapest, 2020. február 5. Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hõkamerás és hõmérõs ellenõrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. február 5-én. A repülõtéren eddig csaknem 900 olyan utas szûrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hozzátette, egy másik helyi lakos esetében felmerült a vírus fertőzés gyanúja, ezért vele szemben karantént rendelt el az illetékes hatóság, míg a tesztjét kiértékelik. Pénteken reggeli megkeresésünkre Sinka Imre közölte, a továbbiakban még egy személy esetében merült fel a fertőzés gyanúja, a kamionosként dolgozó illető – aki csütörtökön tért haza – szintén házi karanténban várja a teszteredményeket. A fertőzött beteget pedig a budapesti Szent László Kórházban kezelik. Mindhárom esetben fiatal korosztályról van szó, ketten 30 év alattiak.

Továbbá vannak olyan lakosok, akik külföldről hazatérve kerültek megelőző jellegű karanténba, mely 14 nap után kerül feloldásra – tudatta hírportálunkkal Sinka Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában