Online kézművesházzal ösztönöznek az aktivitásra Békéscsabán

A koronavírus-járvány ideje alatt a kulturális központok, művelődési házak nagy kapaszkodója lehet a digitális tér. Az intézmények leginkább Facebook-oldalukon igyekeznek szórakoztatni, aktivitásra sarkallni látogatóikat, követőiket. A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ stábja egy online kézművesház létrehozásával is hozzájárul ehhez, mely egy felnőttekhez szóló, afféle csináld magad közösségként is működik a jövőben.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Szerdán indult útjára Facebookon a Csabagyöngye Online Kézművesház. A szervezőktől megtudtuk, hogy a kézművesházzal egy olyan inspiráló közösség létrehozása volt a cél, ahol az alkotás öröme áll középpontban. Az intézmény a kezdeményezéssel némi színfoltot kíván bevinni az otthon maradottak életébe, a kreativitást és a sikerélményt ötvözve.

Az oldalra felkerülő bejegyzésekben olyan DIY (do-it-yourself – csináld magad) ötleteket láthatunk a jövőben, amelyeket egyszerűen elkészítheti bárki, hiszen a szükséges alapanyagok a háztartások többségében megtalálhatóak. A kézművesház stábja emellett hasznos tippekkel látja el olvasóit a környezettudatosság fokozásával és az újrahasznosítással kapcsolatban.

– Az oldal főként az intézményben és a tagintézményekben működő díszítőművész közösségek kapcsolattartása és aktivitásuk elősegítése érdekében lett létrehozva, de persze bárki csatlakozhat, akit érdekel. A tartalmakat, ötleteket az intézmény munkatársai és a már említett közösségek vezetői és tagjai osztják meg a közönséggel, hogy minél tartalmasabban teljen az otthon töltött idő – árulta el hírportálunknak Szabóné Bogdán Adrienn, az intézmény szervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában