pályázat

2020.03.25. 12:58

Nyolcszázmillió forint érkezik megyei bölcsődékre

Közel 800 millió forint értékben újabb négy, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló Békés megyei projektről hozott támogató döntést a minap az irányító hatóság – közölte Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Ezúttal bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére jutottak forráshoz a sikeresen pályázók. Kaszaper 240 millió forintot, Dombegyház 150 millió, Battonya 150 millió, a Nyírségi Intézményfenntartó Központ a gyulai beruházására 240 millió forintot kapott.

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke /Fotó: Zentai Péter – Archív/

Zalai Mihály elmondta, az irányító hatóság határozott arról is, miszerint korábbi nyertes pályázatok plusz forráshoz jutnak. A települések és a Békés Megyei Önkormányzat közös fellépésének eredményeként négy megyei projekt több mint 53 millió forint többlettámogatást kapott.

Így Békésnek 270 millió forint, a Csorvás Népművészetéért Egyesületnek 292 millió forint, Dombegyháznak 154 millió forint, Körösladánynak pedig 120 millió forint támogatást nyújtottak összességében a projektek során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában