jótékonykodás

2020.03.06. 14:43

Nemes célokat segítettek a sütemények eladásával Gyulán

A „Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért” részére ajánlották fel annak a süteményvásárnak a bevételét, amit a közelmúltban szerveztek Gyulán.

P. G.

Jótékonysági süteményvásárt rendeztek a napokban a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban, amelynek bevételét a „Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért” javára ajánlották fel.

A programba a teljes negyedik évfolyam, a szülők, illetve az alapítvány munkatársai is bekapcsolódtak /Fotó: Kiss Zoltán/

Sándor Dorka végzős fiatal, az ötletgazda elmondta, az iskolában zajló diákigazgató-választás, illetve a hozzákapcsolódó kampány során született meg az akció megvalósításának gondolata. A vásár kedvező fogadtatásra talált, összesen 106 ezer 830 forint jött össze. A tervek szerint a rendezvényből szeretnének hagyományt teremteni.

Lévai Ildikó, az alapítvány kuratóriumának tagja elmondta, jól eső érzés, hogy a fiatal nemzedék tagjai melléjük álltak, fontosnak tartják, amit csinálnak.

– Természetes, hogy kölcsönösen segítjük egymást – tette hozzá. – Az elmúlt időszakban sok újabb cukorbeteg gyermeket diagnosztizáltak. Az összeget az őket és családjaikat segítő pikk-pakk csomagok beszerzésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában