szennyvízberuházás

2020.03.09. 07:20

Májusban indul a próbaüzem Okányban

Zajlik Okány történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, a szennyvízberuházás – mondta Szívós László polgármester, hozzáfűzve, a fejlesztés révén bővül a településen elérhető szolgáltatások köre.

L. B.

Gyömbér Mihály projektvezető elmondta, a szennyvízberuházás során több kilométernyi vezetéket fektetnek le – 21,6 kilométernyi gravitációs gerincvezetéket és 3,1 kilométernyi nyomóvezetéket –, emellett tíz átemelőt építenek. Így jut el a több mint ezer háztartásból a lakossági szennyvíz a tisztítótelepre. A szennyvízhálózat építését, a csatornafektetést a tervek szerint márciusban befejezik – a munkálatok 96 százalékával végeztek eddig –, az ellenőrző vizsgálatokat pedig júniusban zárnák le. A burkolatok tekintetében a még el nem végzett végleges helyreállítások júliusban várhatók.

Készül az okányi szennyvíztisztító telep /A szerző felvétele/

A Vésztő felé vezető út melletti tisztítótelep kivitelezési készültsége közel 70 százalékos, jelenleg a magasépítési és a gépészeti munkálatok zajlanak. A tervek szerint májusban végeznek, így a fél évet felölelő próbaüzem is májusban indulhat. Összességében a szennyvízberuházás év végéig befejeződik Okányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában