Éjjel-nappal járőröznek a csabai polgárőrök

Sűrűbben teljesítenek járőrszolgálatot nappal és éjszaka egyaránt a koronavírus-helyzet miatt a Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület tagjai a megyeszékhelyen – mondta Bugyinszki Tamás, a városi polgárőrök elnöke.

L. B.

20200323 Békéscsabán polgárőrök járőröznek a város egész területén éjszaka. Imre György Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– A korábbihoz képest a gépjárműforgalom jelentősen visszaesett, illetve járókelőkkel is csak elvétve lehet találkozni, ők jellemzően kutyát sétáltatnak – mesélt az éjszakai tapasztalatokról. Hozzátette: ugyanakkor sokszor belefutnak bandázó fiatalokba, például a jaminai híd alatt, szerinte az ifjak egy része nem veszi komolyan a helyzetet, viccet csinál belőle.

A békéscsabai polgárőrök hétfő este is járőröztek, többek között a piac környékén /Fotók: Imre György/

A nappali benyomásairól elmondta: kevesen viselnek szájmaszkot és gumikesztyűt, pedig úgy véli, az indokolt lenne, ha valaki közösségbe, például a békéscsabai piacra megy. Elmondta, sok időssel találkoznak a piacon. Ezek az idősek úgy érzik, hogy képesek magukat ellátni, és noha kapnának, nem veszik igénybe a felajánlott segítséget.

A nappali szolgálat során gyalog járőröznek a polgárőrök, főleg a belvárosban, a bevásárlóközpont és a piac környékén; az éjszakai során pedig autóval köröznek az egész városban, 130 kilométert tesznek meg, és ha olyan problémát észlelnek, jelzik a rendőrségnek. Gyakran előfordul, hogy a rendőrökkel közösen teljesítenek szolgálatot.

Bugyinszki Tamás elmondta, a Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület hetven tagot számlál, tavaly 447 járőrszolgálatot teljesítettek, ami mintegy 36 ezer órányi önkéntes munkát jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában