Bocsánatkérést várnak a gyalázkodó momentumostól

Bocsánatkérésre és önkéntes munkára szólította fel Mikóné Hirth Beátát, a Momentum aktivistáját a Fidesz gyulai szervezete. Mikóné Orbán Viktort gyalázó felirattal ellátott szájmaszkot viselt, reklámozott.

Mint a Fidesz közleményében olvasható, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet az emberség és az összefogás nagyon szép példáit tárta fel országosan és városban is.

„Ilyen körülmények között különösen kirívó és felháborító az az obszcén politikai gyűlölködés, amely a (sajnos) gyulai Mikóné Hirth Beáta, a Momentum párt aktivistája részéről látható. Mikóné azzal híresült el országosan, hogy olyan szájmaszkot reklámozott, amelyen Orbán Viktor miniszterelnököt trágár módon gyalázó felirat található, és ennek viselését ajánlotta. Önmagában is elfogadhatatlan egy halálos következményekkel fenyegető világjárvány közepette a védekezés egyik fontos eszközét a politikai gyűlöletkeltés felületeként felhasználni, itt azonban különösen súlyos, minősített esetről van szó, hiszen Mikóné személyében egy egészségügyi végzettségű, nemrég még a gyulai alapellátásban asszisztensként dolgozó személy használja trágár pártpolitikai üzenet közvetítésére a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb védőeszközét” – hangsúlyozta a Fidesz.

Hozzátették: ahelyett, hogy volt egészségügyi dolgozóként segíteni próbálna, inkább obszcén politikai üzenetekkel házal.

A Fidesz gyulai szervezete felszólította Mikóné Hirth Beátát, a Momentum aktivistáját, hogy kérjen bocsánatot minden gyulaitól és a járvány leküzdését szolgáló önkéntes munkával vezekeljen.

A Gyulai Hírlapnak a A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is reagált a történtekre. Mind a gyulai tagság, mind a támogatók nevében elhatárolódtak a történtektől.

„A véleménynyilvánításnak ez a módja normál körülmények között sem megengedhető, a jelenlegi veszélyhelyzetben pedig különösen elítélendő ” áll a Galbács Mihály önkormányzati képviselő által szignált közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában