Fejlesztés

2020.02.09. 12:10

Tudásközpont épülhet fel a vésztői kultúrházban

Minősített Közművelődési Intézmény címet érdemelt ki immár második alkalommal nemrég a vésztői Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár. Csősz Ferenc igazgató elmondta, ez a legrangosabb hazai szakmai elismerés, amit megkaphat egy közművelődési intézmény. Kiemelte, ez arra ösztönzi őt és kollégáit, hogy továbbra is a legmagasabb szakmai elvárások szerint dolgozzanak.

L. B.

Elmondta, rengeteg rendezvényt szerveznek és rengeteg programnak adnak otthont. Bár az önkormányzat szervezi, ők a megvalósítók például a városnapok, a Mágori Fesztivál, a disznótoros fesztivál és pálinkamustra, a Kárpát-medencei Sinka István vers-, énekeltvers- és prózamondó verseny, a szüreti mulatság, felvonulás és bál esetében. Négy kiállítóhelyet, galériát alakítottak ki, folyamatosan vannak tárlatok, hogy mindig nyújthassanak valamilyen élményt a látogatóknak. Csősz Ferenc kiemelte, több helyi művészeti közösségnek, szabadidős csoportnak biztosítanak otthont, segítik a működésüket.

Csősz Ferenc igazgató beszélt a címről /A szerző felvétele/

A jövőben előrelépnének a felnőttképzés területén, erősítenék a népfőiskolai tevékenységet. Mivel összetett intézményről van szó, kialakítanának egy olyan hosszú távú stratégiát, ami megalapozza a későbbi fejlesztéseket, a cél az, hogy egy térségi tudásközponttá válhassanak. Tervezik és kezdeményezik a sárréti tájegységi értéktár létrehozását, ebbe azokat a kuriózumokat emelnék be, amelyek az egész Sárréten értéket jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában