Disznótoros Fesztivál

2020.02.24. 12:29

Tizenhét csapat gyúrta a kolbászt Vésztőn

Idén is nagy sikert aratott a Vésztői Disznótoros Fesztivál, amit szombaton a művelődési központ melletti parkolóban tartottak.

L. B.

Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: LP6DMK2

Csősz Ferenc, a művelődési központ igazgatója elmondta, igazi családi eseménnyé vált a rendezvény, mivel azon a felnőttek, valamint a kultúrházban berendezett játszóház révén a gyerekek is jól szórakozhattak. Civil szervezetek közreműködésével látványdisznóvágást is tartottak, de színpadi, zenei programok ugyancsak színesítették a fesztivált.

Fotó: Lehoczky Péter

A kolbászkészítő versenyen tizenhét csapat szállt ringbe, első lett a helyi Szabó Pál általános iskola csapata, második a Vésztői Polgárok Egyesületének alakulata, harmadik a vésztői önkormányzat egylete, mellettük különdíjat érdemelt ki a Barátság Nyugdíjas Egyesület. A pálinkamustra keretében arany, ezüst és bronz minősítést kaphattak a párlatok, valamint kiválasztották az év vésztői pálinkáját, ami Nemes József kajszibarackja lett.

Csősz Ferenc elmondta, a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület konyhája tradicionális disznótoros étkeket kínált, az adományokat az egyesület egy kisbusz vásárlására fordítaná.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában