Békés

2020.02.04. 16:59

Segítette a KÉSZ a gyűjtést

A Keresztény Értelmiségeik Szövetsége békési csoportja nemrég lezajlott jótékonysági báljának bevételéből 100 ezer forintot ajánlott fel a Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központi Kórház közös adománygyűjtő akciójához.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

A kezdeményezéssel a kórház megyei onkológiai központjának fejlesztését kívánják támogatni egy betegrögzítő eszköz megvásárlásában. Mindez hozzájárulna a sugárterápiás kezelésben részesülő páciensek gyógyulásához, a berendezésnek köszönhetően a célzott terület környezete kisebb sugárhatásnak van kitéve, így a kezelés legkevésbé roncsolja az egészséges szöveteket és szerveket.

Az adományt Kovács Istvánné elnök vette át dr. Pálmai Tamástól, a KÉSZ tagjától és Juhos Józsefnétől, a KÉSZ békési elnökétől /Fotó: Gazsó János, GA-Pix/

A betegrögzítő megvásárlásához több mint 12 millió forint szükséges. Az adománygyűjtést a Szent Lázár Alapítvány indítja útjára 100 ezer forint értékű felajánlással. A vállalkozások a felajánlott összeget adományként elszámolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában