Kongresszus

2020.02.08. 14:45

Országos fórumon ismerték el az orosházi orvosok munkáját

Budapesten tartotta 33. kongresszusát a Magyar Onkológusok Társasága, ahol az Orosházi Kórház három orvosa, dr. Varga Antónia, dr. Alzubi Ali és dr. Méhes Mónika közös poszteren ismertetett két különleges esetet.

Cs. I.

Dr. Alzubi Ali és dr. Varga Antónia /Beküldött fotó/

– Orosházán nincs külön onkológiai kórházi osztály, a daganatos betegeket a szakrendelőben gondozzuk. Szakmai elismerés, hogy bejuthattunk az eseményre, hisz nem gyakori, hogy városi kórház esetbemutatása a nagy klinikák, egyetemi centrumok mellett helyet kapjon egy országos konferencián – foglalta össze a bemutató jelentőségét dr. Alzubi Ali. Az Orosházi Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Szakágvezető főorvosa, klinikai onkológus hozzátette, a daganatos betegek diagnosztizálását, operációját közösen végzik a sebészek és a belgyógyászok.

Dr. Alzubi Ali és dr. Varga Antónia /Beküldött fotó/

Az orosházi orvosok egy posztert készíthettek, amin fotókkal illusztrálva, szövettani eredményekkel és a kezelések leírásával bemutatták az eseteket. A kórház belgyógyásza, dr. Varga Antónia a Malignus tumorok ritka lokalizációjú metasztázisai című poszter kapcsán elmondta, komoly szakmai érdeklődést váltott ki.

– Két különleges esetet mutattunk be. Mindkét páciensnek daganatos alapbetegsége volt, viszont az áttétük már nagyon ritkának mondható, ezért tartotta érdemesnek az onkológiai társaság bíráló bizottsága, hogy ezeket a nagyobb szakmai grémium is megismerhesse – tette hozzá a doktornő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában