Kongresszus

2020.02.08. 14:45

Országos fórumon ismerték el az orosházi orvosok munkáját

Budapesten tartotta 33. kongresszusát a Magyar Onkológusok Társasága, ahol az Orosházi Kórház három orvosa, dr. Varga Antónia, dr. Alzubi Ali és dr. Méhes Mónika közös poszteren ismertetett két különleges esetet.

Cs. I.

– Orosházán nincs külön onkológiai kórházi osztály, a daganatos betegeket a szakrendelőben gondozzuk. Szakmai elismerés, hogy bejuthattunk az eseményre, hisz nem gyakori, hogy városi kórház esetbemutatása a nagy klinikák, egyetemi centrumok mellett helyet kapjon egy országos konferencián – foglalta össze a bemutató jelentőségét dr. Alzubi Ali. Az Orosházi Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Szakágvezető főorvosa, klinikai onkológus hozzátette, a daganatos betegek diagnosztizálását, operációját közösen végzik a sebészek és a belgyógyászok.

Dr. Alzubi Ali és dr. Varga Antónia /Beküldött fotó/

Az orosházi orvosok egy posztert készíthettek, amin fotókkal illusztrálva, szövettani eredményekkel és a kezelések leírásával bemutatták az eseteket. A kórház belgyógyásza, dr. Varga Antónia a Malignus tumorok ritka lokalizációjú metasztázisai című poszter kapcsán elmondta, komoly szakmai érdeklődést váltott ki.

– Két különleges esetet mutattunk be. Mindkét páciensnek daganatos alapbetegsége volt, viszont az áttétük már nagyon ritkának mondható, ezért tartotta érdemesnek az onkológiai társaság bíráló bizottsága, hogy ezeket a nagyobb szakmai grémium is megismerhesse – tette hozzá a doktornő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában