Szélrózsa

2020.02.29. 17:18

Orosházán tartották az ifjúsági rendezvény előtalálkozóját

A Magyarországi Evangélikus Egyház kétévente rendez ifjúsági találkozót Szélrózsa néven. 2020-ban Gyulát választották helyszínnek. Ennek a fesztiválhangulatú eseménynek az előtalálkozóját tartották az Orosházán a Székács evangélikus iskolában. A rendezvény mottója: Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején.

Cs. I.

Az előtalálkozó programjára majd kétszázan regisztráltak, elsősorban Békés megyéből, az evangélikus gimnáziumokból és gyülekezetekből. De érkeztek vendégek távolabbról is. Teológusok és lelkészek irányították ezt a napot. A Szélrózsa elsősorban a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályt kívánja megszólítani, de mindig jönnek a szélrózsán ,,nevelkedett” idősebb felnőttek, és sokszor hozzák a kisgyermekeiket is.

A programban szerepelt koncert, áhítat, előadás és beszélgetés. Orosházán járt a Blahalouisiana énekesnője, aki az együttessel már az előző Szélrózsán is részt vett fellépőként. De a MIND, a mezőberényi gimisek alkotta zenekar, a VoG nevű pedig az orosházi evangélikus ifjúság zenekara is bemutatkozott. Két orosházi származású lelkész, Vincze Délia és Pápai Attila (mindketten a Székács gimnáziumban érettségiztek), megtisztelték jelenlétükkel a programot.

Pápai Attila, jelenleg a gyulai gyülekezet lelkésze, a nyári találkozó házigazdájaként egy meghívással zárta a szombati eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában