Békéscsaba

2020.02.21. 17:06

Népművészeti eszközökkel fejlesztik a közösségeket

Lezárult a Békés Megyei Népművészeti Egyesület három éven tartó projektje, amely a megyei közösségek fejlesztését célozta meg a népművészet eszköztárával. A program eredményeit Kocsis Klára, az egyesület munkatársa összegezte pénteken a Kornélia étteremben.

B. A.

Kocsis Klára elmondta, összesen hat településen szerveztek különböző rendezvényeket a népművészet jegyében. Emellett a résztvevő partnerszervezetek képviselői is beszámoltak tapasztalataikról.

A munkákat tizenegy tagú zsűri válogatta ki /Fotó: Kiss Zoltán/

Egyúttal beharangozták a következő nagyszabású programjukat is, melyről az egyesület elnöke, Pál Miklósné beszélt. A XVII. Kárpát-medencei Népi Textilfesztiválnak március 6-8 között a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola ad majd otthont. Míg a hozzá kapcsolódó Népi textíliák a mai életünkben című országos pályázati kiállítás legjobbjait – a mintegy 1300 darabból álló csipkét, nemezt, hímzést és szőttest felvonultató tárlatot – a Békés Megyei Könyvtárban állítják ki március 6-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában