koronavírus

2020.02.03. 10:05

Bocit kimenekítették Kínából, a kedvese Jingmenben maradt

A koronavírus kitörésének központját, Vuhant elhagyta vasárnap a megyénkbeli fiatalember.

Ny. L.

,,A vuhani reptéren 10 órát vártunk sor nélkül, de minderre a biztonsági előírások és az ottani vizsgálatok miatt volt szükség” – mondta el a Békés megyei származású, Boci becenévre hallgató fiatalember szombat éjszaka megkeresésünkre. Akkor még annyit tett hozzá, hogy elméletileg vasárnap este érnek a franciaországi Marseilles-be, ahonnan magyar honvédségi repülő hozza haza a hat Vuhanban ragadt magyart, plusz Bocit. Akinek a Vuhantól 150 kilométerre lévő városból is el kellett jutnia valamiképpen a vuhani repülőtérre. Tudomásunk szerint ezt is jól szervezetten megoldották a kimenekítést lebonyolító magyar szervek.

Barátnője nélkül kellett hazatérnie Bocinak

Boci hétfőn reggel már a budapesti Szent László Kórházban ébredt, és újabb vizsgálatok alá vetették alá a többiekkel együtt, de mindenkihez hasonlóan ő is tünetmentes. Ettől függetlenül a betegség 7-14 napos lappangási ideje miatt karanténban kell maradnia.

– Kínai kalandozásaim újabb fejezettel bővültek, és az már meg sem lepett, hogy éppen ott voltam, ahol valami világrengető dolog történt – mesélte Boci. – Ami viszont a legrosszabb az egészben, hogy kínai barátnőm Jingmenben maradt a családjánál, így nem tudom, mikor lehetünk újra együtt. Állandóan tartjuk a kapcsolatot, bízom benne, hogy semmilyen probléma nem adódik, és mielőbb gátat szabnak a koronavírus terjedésének.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában