töltőállomás

2020.01.15. 15:33

Szarvason is tölthetik az e-autókat

Elektromos autók töltőállomásának kiépítésére 4,95 millió forintot nyert a szarvasi önkormányzat, a beruházás teljes költsége pedig 8,89 millió forintot tett ki. A pályázat két, huszonkét kilowattos gépkocsi töltő telepítésére nyújtott lehetőséget.

B. A.

Forrás: Shutterstock illusztáció

Babák Mihály, Szarvas polgármestere elmondta, az Árpád szálló és a SZÁT-irodaház közötti téren helyet kapó létesítmény kivitelezéséhez a területen ki kellett alakítani a betápláló elektromos földkábelt, mérőszekrényt és magukat a töltőállomásokat is telepíteni kellett. Ezt követően az egész rendszer áram alá helyezése zárta a munkálatokat.

Az „A” típusú töltőállomások nem villámtöltőként funkcionálnak, tehát az akkumulátor töltési szintjétől függően a töltési idő négy és hét óra között mozog. Egyszerre négy jármű töltését tudják megoldani, amihez négy parkolót is kialakítottak. Az üzembe helyezés a tavalyi év végén megtörtént, így az elektromos vagy hibrid gépjárművek immár Szarvason is „tankolhatnak”.

A fizetés a töltőállomásokon feltüntetett alkalmazás vagy egy ügyfélkulcs megvásárlásával lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában