pályázat

2020.01.12. 06:19

Kunágotán minibölcsődébe járhatnak a gyerekek

Két kisfiú csendesen játszott a szőnyegen, amikor beléptünk a település új bölcsődéjébe. Kunágota életében ez egy fontos lépés: minibölcsődét nyithattak.

Cs. I.

Ottjártunkkor két kisfiú, Tomika és Zalán a szőnyegen játszott vidáman az új intézményben /A szerző felvétele/

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, -védelmi intézmények, s személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló rendelet alapján a településnek bölcsődelétesítési és -fenntartási kötelezettsége van, ezért a képviselő-testület 2017-ben pályázatot nyújtott be minibölcsőde létrehozására. A sikeres pályázaton a község 10 millió forint állami támogatást nyert. A bölcsőde az óvodával egy szervezeti egységben, Kunágotai Óvoda és Mini Bölcsődeként jött létre bölcsődei telephely megnevezéssel – tudtuk meg az óvodavezetőtől, Kissné Nagy Évától.

Ottjártunkkor két kisfiú, Tomika és Zalán a szőnyegen játszott vidáman az új intézményben /A szerző felvétele/

Minden munkanapon nyitva tartanak. A hét férőhelyes intézményt a Rákóczi utca 67. szám alatti (korábban magán családi ház volt) ingatlanban alakították ki. Sarki épület lévén a Dózsa utca felől van a bejárat, ahol akadálymentes rámpa segíti a közlekedőket. A minibölcsőde kihasználtsága majdnem százszázalékos, s mint hírportálunk megtudta, még van egy „kiadó” hely.

A hat kisgyermek ellátásáról Kissné Nagy Éva intézményvezető irányításával Imre Adrienn kisgyermekgondozó és Retezár Adél dajka gondoskodik.

– A szomszédos településről, Dombegyházról is jár hozzánk két gyermek. A 48 négyzetméter alapterületű csoportszobát a gyermekek életkorának megfelelő játékokkal, bútorokkal láttuk el. A jogszabályi előírásoknak megfelelően került kialakításra a kényelmes, tágas, világos épület minden más helyisége is. Az udvar kialakítását tavaszra tervezzük – fogalmazott az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában