45. évforduló

2020.01.08. 14:57

A békési rendelőintézet jubileumát ünnepelték

Ünnepséget rendeztek a Békési Rendelőintézet megalapításának 45. évfordulója alkalmából a közelmúltban. Az eseményen Erdély Imola, az intézmény igazgatója elmondta, a rendelő létezését dokumentáló első alapító okirat mintegy 45 évvel ezelőtt született meg, az intézet azóta többször átalakult, bővült és sokat fejlődött.

P. G.

– Jelenleg ismert formájában az intézmény a Békési Gyógyá­szati Központ és Gyógyfürdő nevet viseli, amely biztosítja a város alapellátását nyújtó egészségügyi, illetve az egész járás járóbeteg-szakellátását – hangsúlyozta a szakember. Az igazgató szólt elődei munkájáról, akik közül külön kiemelte a néhai dr. Rácz László munkásságát, azt a szaktudást és elhivatottságot, amellyel az intézet alapító munkájában részt vett, majd ezt követően vezette is azt.

Mint elmondta, célja, hogy az intézmény elődei eredményeit tisztelve, biztos szakmai és gazdasági alapokon álló, fejlődésorientált, betegcentrikus egészségügyi ellátást biztosítson a békési lakosok, illetve az egész járás számára. Szólt a stabil hátteret biztosító, fenntartó békési önkormányzat szerepéről, illetve az orvosok, egészségügyi dolgozók elhivatottságáról.

Erdélyi Imola és Kálmán Tibor /Fotó: Gazsó János/GA-Pix/

– Szakmai felkészültségük és hivatástudatuk segítségével egy olyan betegcentrikus járóbeteg-szakellátást ünnepelhetünk, melynek alapját a stabilitás, a kiszámíthatóság és a hitelesség alkotja – húzta alá. Ugyancsak kiemelte az alapellátásban dolgozók, a védőnők, a gyermek- és felnőtt­házi­orvosok, illetve a hozzájuk tartozó asszisztensek munkáját.

– Jelenlétüknek köszönhetően valósulhatott meg Békésen egy teljes körű ambuláns egészségügyi ellátás – folytatta a gondolatot, majd köszöntötte az uszoda dolgozóit is. Mint mondta, az egészségügyi intézmény fennállásának negyvenötödik évfordulója mellett a Békési Gyógyfürdő és Uszoda mai, modern arculatának tizedik évfordulóját is ünnepelték a rendezvényen. Kálmán Tibor polgármester köszöntőjében azt a kimagasló munkát emelte ki, amit az intézmény dolgozói végeznek a békési és a járásban élő emberek érdekében.

Kapcsolódó tartalom:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában