Fussunk együtt egy nemes célért

2019.12.19. 20:00

Szilveszteri futógálát tartanak Dominikért Kondoroson

A Kondorosi Női Kézilabda Klub 16. alkalommal rendezi meg jótékony céllal az év utolsó napján a szilveszteri futógálát Fussunk együtt egy nemes célért: „Legyetek jók, ha tudtok!” címmel.

Ny. L.

A táv két kilométer, mely futva, sétálva, kerékpárral és babakocsival is teljesíthető. A rajt a sportcsarnok előtt lesz, a nevezési díj 500 Ft. (Ezen felül minden résztvevő szabadon adakozhat.) A nevezési díjak és a felajánlások teljes összegét Nagy Dominik kezeléseire fordítják.

– Tavaly decemberben egy tüdőszűrő vizsgálaton kiderült, hogy szívbetegségem van. Az elmúlt évet kórházban töltöttem és most szívtranszplantáció (szívátültetés) előtt állok – mondta el Dominik. – Betegségem sajnos, izomsorvadással párosul, ezért mozgásterem igencsak leszűkült. Jelenleg itthon vagyok, minden nap gyógyszerekkel próbálom erősíteni magam. Nagyon vigyáznom kell a bacikkal és a fertőzésekkel, a vizsgálatokon csak így lehet jó eredményem. Kezelőorvosunk, dr. Nagy Viktória és Pallag Gabriella, a transzplantációra felkészítő nővér, valamint minden kedves kollégája nagyon sokat segítenek, hogy átvészeljem ezt a várakozási időszakot.

A szilveszteri futás december 31-én, 10 órakor startol a helyi sportcsarnok elől, több korcsoportban az általános iskolásoktól a felnőttekig. Mindezt megelőzi fél tízkor Ribárszki Péternek, Kondoros polgármesterének megnyitó beszéde, a BlueGym Aerobik Egyesület bemutatója és a vidám zenés bemelegítés. A versenyzők célba érkezése után hirdetnek eredményt és átadják az összegyűlt adományt Dominiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában