Orosháza

2019.12.02. 19:44

Értékmentés: megújulhat a Mátrai stadion

Sokaknak szívügyük a Fűtőház utcai, Mátrai Sándorról elnevezett stadion. Az orosházi képviselő-testület közmeghallgatásán a létesítmény jelenlegi helyzete és a jövője is téma volt.

Cs. I.

OMTK-sportpályaként emlegeti az orosháziak többsége. Évtizedeken át szolgálta a város labdarúgását ez a hely, amely elképzelhetetlen volt az érces hangú gondnok, Szénási József és felesége személye nélkül. Sokaknak nyújtott a pálya széle szurkolóként élményt. Másoknak a sportolás fellegvárát jelentette, ahol az OMTK atlétika szakosztályának a sportolói számtalan sportágban edzettek a sikerért. Mára alaposan megváltoztak a körülmények.

A futók, a gyaloglók naponta látogatják /A szerző felvétele/

Csendes a pálya, a lelátó széksorait a lehulló falevelek bitorolják. Évek óta lakatlan a gondnoki lakás, ám az amatőr futók, gyaloglók hűségesek, nap mint nap koptatják a salakot. Kicsit távolabbról az extrém sportok kedvelőinek kialakított rámpák dübörgése jelzi, nem reménytelen a helyzet, van a pályán, a pálya mellett utánpótlás.

A közmeghallgatáson Bogdánffy Csaba személyes tapasztalatairól beszélt. A stadion állapotáról elmondta, a volt szolgálati lakás tetején nincs cserép, az öltöző tetőzete is veszélyes. Sok a szemét, a felügyelet hiánya érzékelhető. Javasolta, az ott található szociális lakást fel kellene újítani és felajánlani szociálisan rászorulónak, aki a karbantartást, a felügyeletet ellátná cserébe.

Dávid Zoltán polgármester kérte a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket. Azt már Tóth-Kása Sándor képviselő, az ULE elnöke tette hozzá, hogy már dolgoznak a sportlétesítmény megújításán. Elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a pályázatot – az önkormányzat pedig az önrészt biztosította –, amely egy, a FIFA-szabványnak megfelelő labdarúgópálya megépítését teszi lehetővé. A lelátó és a környezet felújítására más pályázati forrás kell. Molnár Béla alpolgármester hozzátette, gondolva az amatőr sportolókra, akik napi rendszerességgel ott vannak a salakpályán, a korai sötétedés miatt a világítást is meg kell oldani, és a rengeteg falevelet össze kell takarítani a pályáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában