videóval

2019.12.06. 16:37

Csabán dedikálta rajongóinak az új albumát a Tankcsapda

Békéscsabára látogatott csütörtökön az egyik legismertebb hazai rockbanda. A Tankcsapda tagjai legújabb, Liliput Hollywood című albumukat dedikálták. A Bartók Béla úti benzinkútnál már délután négy óra előtt kígyózó sorban álltak a rajongók, hogy személyesen találkozhassanak és közös fotókat készíthessenek kedvenceikkel.

Vágvölgyi Nóra

20191205 Békéscsaba Tankcsapda - Liliput Hollywood Dedikálás Békéscsabán, a Bartók Béla utcai MOL kútnál. Képen: Fejes Tamás, Sidlovics Gábor "Sidi", Lukács László Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Júniusban jelent meg az együttes Liliput Hollywood – A kendőzetlen igazság című könyve, szeptemberben új klippel jelentkeztek, majd nem sokkal ezután az album is elkészült. Az idén harminc éves fennállását ünneplő rockbandát még a dedikálás előtt, a helyszínül szolgáló MOL-benzinkút konyhájában csíptük el, hogy pár szóban összegezzék az idei évet.

A Békés megyei rajongók személyesen találkozhattak a zenekar tagjaival /Fotó: Imre György/

Elsőként Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa vette magához a szót. Az új albummal kapcsolatban elmondta, egyszerre visszatekintés az elmúlt évtizedekre, de jól összefoglalja azt is, amiben éppen most él a rockbanda. A Liliput Hollywood kifejezést két éve Fejes Tamás, a banda dobosa dobta fel, amit azóta rendszeresen használnak a tagok az őket körülvevő világra. Rögtön példaként hozzák fel az interjú helyszínét.

– Ez a kifejezés tökéletesen illik arra, ami most történik velünk, hiszen állva, a hűtő és a mikró között beszélgetünk veled – nevetnek.

Lukács László, a zenekar frontembere szerint mindennek két oldala van, így nekik is. A Tankcsapda, amennyire egyszerű vidéki zenekar, tagjai annyira hollywoodi menő srácok a maguk közegében.

– Bár a kifejezésben rengeteg önirónia van, az ugyanezzel a címmel megjelent könyvben sokkal inkább a ránk aggatott címkéket, bélyegeket akartuk tisztázni. Vagyis ez egyfajta kísérlet volt arra, hogy őszinte nyíltsággal beszéljünk egymásról, saját magunkról – osztotta meg Fejes Tamás.

Úgy látják, hogy a könyvben olvasható sorok sok mindenkit megérintettek, sokan felkapták rá a fejüket, hiszen egy a harminc éves jubileumát ünneplő zenekarról többnyire bibliográfiák szoktak megjelenni, és arról írnak, hogy „a kezdeti nehézségek után hogyan vált sikeressé, és most éppen milyen népszerű az együttes”. Ám a Tankcsapda tett bele egy csavart azzal, hogy Kertész Tímea pszichológiai tanácsadó a személyes korlátokat átlépve próbált meg mélyre ásni a rutinosan nyilatkozó zenészek lelkivilágába.

– Olyan dolgokat osztottunk meg vele a hosszú hónapok alatt, olyan gondolatokat hozott a felszínre, mondatott ki velünk, amik mindig bennünk voltak, de egy átlagos interjúban soha nem hangoztak el, amiről még magunknak sem beszéltünk eddig – árulta el az énekes. Ugyanakkor ez a hatszáz oldal nem csak róluk szól, hanem a magyar zeneipar bizonyos szegmenseiről, és annak változásairól is olvashatunk benne.

– Fontosnak tartottuk azt, hogy az emberek megtudják rólunk, milyen sérelmek, élmények értek minket, és eközben hogyan változott a zenéhez való viszonyunk – hangsúlyozzák.

Hasonló tudatossággal építik évek óta saját kommunikációs csatornáikat, ahogy ők fogalmaznak: a zenekar büszke arra, hogy 4-5 éve megvásárolta a saját szabadságát.

– Felettünk nem dönt senki, minket nem korlátoznak, nem függünk kiadóktól, menedzserektől, szponzoroktól, a mi kezünkben van az irányítás. A zenekar tizenöt éve még nagyon függött a médiától, megmondták, hogy milyen számokat adhat le, mit mondhat. Most viszont azt mondjuk, és úgy, ahogy mi akarjuk – árulta el Fejes Tamás.

Mint fogalmaztak, számukra mindig fontos volt, hogy legyen egyfajta élő kapcsolat a rajongóikkal, amit a dedikáló körútjuk során mi is tapasztalhattunk. A rajongók kígyózó sorokban várták, hogy találkozhassanak az egyik legismertebb hazai rockbanda tagjaival.

Sűrű év vár rájuk

Az idén harmincéves Tankcsapda zenekar tagjai az albumuk dedikálásakor a jövő évi terveiket is megosztották velünk. Mint megtudtuk, 2020-ban nem terveznek hazai turnét, de ez korántsem jelenti azt, hogy az együttes tagjainak lesz idejük a pihenésre.

– Tíz kiemelt koncertünk lesz Magyarországon, illetve tavasszal egy tizenöt állomásos európai turnéra készülünk, ősszel pedig egy világ körüli turnéra indulunk – árulta el hírportálunknak Sidlovics Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában