Békés

2019.12.01. 14:33

A Ligetben végeztek önkéntes munkát

A békési liget takarításával kezdődött a „Kezed munkája” című akciósorozat szombaton Békésen.

Papp Gábor

Beküldött fotó

A kezdeményező, Füredi János a békési önkormányzat ügyrendi bizottságának tagja, helyi KDNP-s politikus elmondta, a cél felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy nem csak a közmunkásokra lehet várni, ha van egy probléma, például lehullott az avar vagy leesett a hó, hanem közösségi összefogással is sok mindent el lehet érni.

Stílszerűen Mucsi András képviselő körzetében, a Ligetben kezdték meg András-napon az akciósorozatot. A volt ligeti bölcsőde előtt cserjéztek, gereblyéztek, zsákolták az avart. Mint kiemelték: ez egy nagyon kis szelet a még elvégzendő ligeti munkákból, de lesz folytatás és a céljuk a példamutatás volt. Várják a lakosságot, főként az örök elégedetlenkedő internetes megmondó embereket, akiknek szintén lehetőséget adnak arra, hogy bekapcsolódjanak a társadalmi munkába – a rengeteg kritika mellett.

Beküldött fotó

Mucsi András képviselő jelezte, hogy egyházi közösségek keresték meg azzal, hogy közterületeket szeretnének „örökbe fogadni”, tehát gondozni. Az adventisták példás munkával rendbe tették az autóbusz-pályaudvar környékét, egy másik gyülekezet pedig a ligeti hidat szeretné gondozni. A közeljövőben leül az önkormányzat a városi egyházakkal, és összegzik a felajánlásokat.

Kálmán Tibor polgármester üdvözölte a Kezed munkája akciót és a szombati önkéntes munkát, egyúttal jelezte: a következő akcióba ő is bekapcsolódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában