fizika

2019.11.15. 15:04

Szupertanár tartott rendhagyó órát a BEG-ben

Rendhagyó tanórát tartott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szupertanára, Máthé Marcell, az ELTE Fizika Msc. második évfolyamos hallgatója, pénteken a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban.

B. O.

20191115_Rendhagyó fizika óra_Evangélikus gimnázium_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A szupertanár elsősorban az energiagazdálkodás fontosságáról beszélt a fiataloknak, akik érdekes kísérleteken keresztül tapasztalhatták meg, hogy mit tehetnek a mindennapokban a fenntarthatóságért.

Máthé Marcell interaktív előadást tartott a diákoknak /Fotó: Bencsik Ádám/

Máthé Marcell szerint a természettudományos bemutatók közelebb tudják hozni a diákokhoz a tudomány világát. Tanóráján pedig a diákok többek közt megtudták azt, hogy az energiát nemcsak megtermelni, de tárolni is kell, de a megújuló, és a nem megújuló energiaforrások hasznosításáról is szó esett.

Mindezek mellett az akár naponta változó energiaigényekhez igazodó energiatermelésről, és -tárolásról is érdekes információkat hallhattak a fiatalok. Az előadó egyébként végig interaktív módon vonta be az órába a közönséget, és több, izgalmas kísérlettel igazolta, valamint mutatta be az általa elmondottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában