Békéscsaba

2019.11.07. 16:31

Felkerült az első cumi a megye cumifájára

A cumi lerakása szinte minden szülőnek fejtörést okoz. Ezt az elválást igyekszik megkönnyíteni a Cumifa projekt és az Én már nagy vagyok közösség.

Vágvölgyi Nóra

Fotó: Imre Gyorgy

Dénes Éva, a Békéscsabai Család és KarrierPont ügyfélkapcsolati munkatársa elmondta, a külföldön jól ismert program célja, hogy a kisgyermekek játékos formában válhassanak meg cumijaiktól. A kezdeményezés hazánkban is egyre népszerűbb, így nem meglepő, hogy már Békéscsabán is várja a „nagyokat” a megye cumifája.

Csütörtök délután pedig már az első jelentkező is megérkezett a Sikonyi utca 3 szám alá, hogy felajánlja a számára oly kedves cumiját. A négyéves Kovács Mollit szülei, nagyszülei és bátyja is elkísérte. A kislány édesanyja, Gellai Zsuzsanna elmondta, úgy gondolták, hogy már elég nagy a kislányuk ahhoz, hogy megváljon a cumijától.

A telekgerendási kislány kicsit félszegen akasztotta fel cumiját a fára /Fotó: Imre György/

– A tesónak nyáron „esett bele” a Balatonba a cumija, de a nyár még nagyon messze van, így mikor megláttuk az interneten ezt a lehetőséget, rögtön kaptunk az alkalmon. Megbeszéltük vele, hogy most már nagylány hozzá, de ha szeretné itt bármikor megnézheti egykori rágókaját – fogalmazott az édesanya. Hozzátette, azért egy kicsit izgul az esti elalvás miatt, hiszen az éjszakák fontos kelléke volt cumi, amely mostanra a cumifa első „virága” lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában