PénzSztár

2019.11.24. 17:43

Békéscsabai diákok is továbbjutottak

A regionális középdöntők eredménye alapján 7 hazai és 1 határon túli magyar csapat jutott be az immár hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének november 28-i elődöntőjébe.

Ny. L.

Fotó: LP6DMK2

Közülük majd az első öt helyezett mérheti össze tudását a végső fordulóban, a december 10-i döntőben, ahol a Dél-Alföldi régiót a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű csapata képviseli majd.

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról. A feladványok között szerepeltek kvízkérdések, igaz-hamis állítások, adatpárosítás és számítás, neves külföldi újságokból származó cikkekről kellett megállapítani, hogy hol jelentek meg.

A Ravasz, az Agy és a 2 csavaros eszű /Archív fotó: Lehoczky Péter/

A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos versenyben a győztes csapat tagjai idén is elnyerik a fődíjakat, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de a finálé többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett verseny legfontosabb célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában