Modern Gyárak Éjszakája

2019.11.13. 15:59

Békésben három, országszerte több tucatnyi gyár nyitja meg kapuit

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken (november 15.) immár harmadik alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját, ahol a hazai okos gyárak és nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek a lakosság számára engednek bepillantást mindennapi működésükbe.

Busi Ottó

Beküldött fotók

72 gyár, 12 szektor, minden megyében izgalmas, interaktív programok – ez számokban a 2019-es Modern Gyárak Éjszakája. 2018-hoz képest megduplázódott a kapuit kitáró mai technológiákat, megoldásokat bemutató gyárak száma. Idén Békés megyében három gyár vesz részt a programban.

FÜZESGYARMAT: KUKA Hungária Kft. A világ egyik vezető automatizálási szakértőjeként és ipari robot gyártójaként ismert KUKA cégcsoport leányvállalata. A vállalat a robotvezérlések előállításán, használt robotok felújításán, robotértékesítésen és -szervizelésen túl, a robotok szoftverének fejlesztésével-tesztelésével és SSC szolgáltatásokkal foglalkozik. A program keretében egy rövid bemutatkozó előadást követően lehetőség nyílik a robotokat „életre keltő” vezérlőszekrények gyártási folyamatainak megismerésére a gyár szakembereinek tolmácsolásában.

Beküldött fotók

GYULA: Lovász Forgácsoló Kft. A magyar magántulajdonban lévő vállalkozás fő tevékenysége forgácsolt alkatrészek gyártása. Korszerű, gyulai üzemében több mint 30 CNC megmunkáló gépen történik a gyártás. Termelő tevékenységük hatékonyságának növelésére robotokat is használnak. Az általuk gyártott alkatrészeket magas minőségű elektronikai, pneumatikus és egyéb ipari berendezésekbe építik be.

VÉSZTŐ: Electraplan Kft. A cég főbb termékei: solar tartószerkezetek, egyedi konténerek és padló alatti elektromos szerelési rendszerek. Vésztőn a gyártás a különböző sajtoló-, hegesztő-, daraboló gépek mellett CNC lézervágó, profilozó és élhajlító gépei segítségével történik.

A gyárlátogatásokra a moderngyarakejszakaja.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában